Εγκαίνια στο Ωδείο Ομβριακής από τον Μητροπολίτη παρουσία του υπουργού κ. Στ. Πέτσα

Κοινοποίηση

Τα εγκαίνια παραρτήματος του Ωδείου στην Ομβριακή «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος θα πραγματοποιηθούν στις 20 Οκτωβρίου 2021, παρουσία του υπουργού κ. Στ. Πέτσα.

Τον συγχωριανό μας και Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα επισκέφθηκε χθες 22 Σεπτεμβρίου 2021 στο γραφείο του στο Υπουργείο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να του γνωστοποιήσει την απόφασή του να ιδρύσει ένα ακόμη, το 8ο παράρτημα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», αυτή την φορά στην Ομβριακή.

Την ανακοίνωση της λειτουργίας του παραστήματος του Ωδείου είχε πραγματοποιήσει προ ημερών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Συμεών στον αγιασμό του νηπιαγωγείου της Ομβριακής για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το 8ο αυτό παράρτημα του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» στην Ομβριακή θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών όλου του Δήμου Δομοκού.

Ο Υπουργός Στέλιος Πέτσας συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο και γι΄αυτή του την πρωτοβουλία, αλλά και για όλο το ποιμαντικό του έργο στην Φθιώτιδα και ιδιαίτερα στον τομέα της νεότητας, της πνευματικής καλλιέργειας των νέων και της παιδείας γενικότερα, και εξεδήλωσε την πρόθεσή του να παραστεί στον Αγιασμό των Εγκαινίων του Ωδείου.

Η Ι. Μ. Φθιώτιδος σε συνεργασία με τον Δήμο Δομοκού, θα επεκτείνει την δυνατότητα μουσικής παιδείας και σε αυτή την περιοχή της Μητροπόλεως, μέσα από το αναγνωρισμένο από το Κράτος Ωδείο και το παράρτημά του.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Συμεών στον κ. Πέτσα, αφορμή για την δημιουργία του νέου αυτού παραρτήματος στην περιοχή του Δομοκού, ήταν η μαζική συμμετοχή των παιδιών του Νηπιαγωγείου Ομβριακής στον Μαθητικό Διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και τα οποία έλαβαν υποτροφίες για μουσικές σπουδές στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αυτό έδωσε την ιδέα και το έναυσμα στον Σεβασμιώτατο, αντί τα παιδιά να φοιτήσουν στην έδρα του Ωδείου, στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας, να ιδρυθεί ένα ακόμη παράρτημα, στην Ομβριακή, πέρα από αυτά που υπάρχουν σε Αταλάντη, Καμένα Βούρλα, Μαλεσίνα, Στυλίδα, Πελασγία, Τιθορέα και Μακρακώμη – Σπερχειάδα  και θεώρησε σκόπιμο να προσκαλέσει τον κ. Υπουργό να παρευρεθεί στην τελετή των Εγκαινίων, καθώς γνωρίζει την μεγάλη αγάπη του για την ιδιαίτερη γενέτειρά του, την Ομβριακή, αλλά και για ολόκληρη την Φθιώτιδα.

Πηγή: www.imfth.gr

Κοινοποίηση

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr