Αξιοθέατα στην Ομβριακή

Αξιοθέατα στην Ομβριακή

Η Ομβριακή Δομοκού φημίζεται για την ιστορία της και τη φιλοξενία της. Βρίσκεται στο οροπέδιο της αποξηραμένης λίμνης Ξυνιάδος σε υψόμετρο 535 μέτρα. Σε απόσταση μισής ώρας από τη Λαμία και πολύ κοντά σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο, το χωριό μας είναι ο ιδανικός προορισμός για ημερήσια εκδρομή με την οικογένεια ή και με φίλους.

Η Ομβριακή είναι ένα ζωντανό χωριό, με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Στις ταβέρνες και στα καφενεία μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα, ντόπιους μεζέδες και άλλα τοπικά προϊόντα όπως εξαιρετικό ντόπιο τσίπουρο και κρασί.

Ο αυθεντικός τρόπος ζωής, τα τοπία που κόβουν την ανάσα, οι φυσικές οµορφιές, τα θρησκευτικά µνηµεία, οι µοναδικές διαδροµές , η παραδοσιακή γαστρονοµία και οι φιλόξενοι άνθρωποι συνθέτουν µε λίγα λόγια την αυθεντική αρχόντισσα του Δομοκού.

Με ζωντανές τις παραδόσεις της, η Ομβριακή θα σας κερδίσει χάρη στα χωριάτικα σπίτια με τις κόκκινες σκεπές και τις περιποιημένες αυλές τους, το καλό φαγητό , την πλατεία της με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, αλλά και με τη διασκέδαση στις τοπικές καφετέριες, όπου το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε και το ποτό σας.

Τα δρομάκια του χωριού, ενδείκνυνται για χαλαρωτικές, αυθεντικά ρουμελιώτικες χωριάτικες βόλτες, ενώ στο δρόμο σας όποιον και να συναντήσετε θα σας πει καλημέρα και θα σας καλωσορίσει στο χωριό.

Οι Ομβριακίτες είναι καλόκαρδοι και γενναιόδωροι με τους φιλοξενούμενους. Θα σας πουν ιστορίες του τόπου τους, θα σας τρατάρουν γλυκό του κουταλιού, αλλά και πίτες παραδοσιακές. Το κέρασμα στον ξένο είναι στο dna των κατοίκων του χωριού.

Στην Ομβριακή μπορείτε να επισκεφτείτε το πλούσιο σε ιστορία μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου του Ομβρικού, το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, την Τσέρνη με την Αγία Παρασκευή (έργο του Συλλόγου Γυναικών Ομβριακής), τη λίμνη Σμοκόβου που είναι σε κοντινή απόσταση, αλλά και τα ιαματικά λουτρά Καϊτσας.

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr