Ο Αη Γιώργης στην πλατεία

Ο Αη Γιώργης στην πλατεία

Η εκκλησία της Ομβριακής, ο Άγιος Γεώργιος, δεν είναι απλά ένα οικοδόμημα. Είναι το σπίτι και η οικογένεια για τους κατοίκους του χωριού. Για χρόνια η εκκλησία του χωριού στέκει ακλόνητη και καλοσωρίζει κάθε πιστό που περνά δίπλα της και χαιρετίζει κάνοντας τον σταυρό του.

Με μεγάλη συγκίνηση, οι Ομβριακίτες αγκαλιάζουν την εκκλησία τους, που κτίστηκε το 1900 στο ίδιο μέρος που υπήρχε και παλαιότερα αλλά καταστράφηκε από τους Τούρκους.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και αποτελεί σύμβολο πίστης και παρηγοριάς για τους κατοίκους.

Εφημέριος του χωριού από το 2020 είναι ο πατέρας Δημήτριος Νασόπουλος, οποίος ποιμαίνει και διακονεί τους πιστούς της Ομβριακής με αυταπάρνηση.

Για πολλά χρόνια εφημέριος της Ομβριακής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Τσιούμας, προσφέροντας πλούσιο πνευματικό και συγγραφικό έργο στο χωριό. Ο ίδιος έχει γράψει το βιβλίο «Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου του Ομβρικού» στο οποίο αναφέρονται σημαντικά στοιχεία για το ιστορικό μοναστήρι της Ομβριακής και την πλούσια παρακαταθήκη του.

Στον Άγιο Γεώργιο Ομβριακής φυλάσσονται λείψανα των Αγίων Αναργύρων, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Σεραφείμ, του Αγίου Λουκά, του Αγίου Ιωάννη του Εριμήτου, του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου τα οποία ανήκουν στο μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου.

Σε όλες τις μεγάλες χριστιανικές εορτές 3 λειψανοθήκες, που διαθέτει το χωριό εκτίθενται σε προσκύνημα για τους πιστούς, πιστοποιώντας για πάντα την ανάσταση των σωμάτων κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, αλλά και αποτελώντας πηγή ευλογίας και θεραπείας των κατοίκων καθώς και των ξένων από οποιοδήποτε σημείο της γης κι αν έχουν έρθει.

Για επικοινωνία με τον Πατέρα Δημήτριο Νασόπουλο καλέστε στο τηλέφωνο 697 0975 762.

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr