Όμβρια Γη - Οίνος με βάθος και ψυχή

Κοινοποίηση

Η Ομβριακή  είχε πάντα αμπέλια. Αρχικά τα αμπέλια του χωριού ήταν σε τόπο διαλεγμένο… Σε  μέρος με ηλιοφάνεια στραγγερό με χώματα ελαφριά, που δεν σκίζονται το καλοκαίρι.

Ο τόπος αυτός ήταν νότια του χωριού κοντά στη Μεγάλη Βρύση και έχει επικρατήσει η ονομασία  Παλιά Αμπέλια.

Μετά την φυλλοξήρα έγινε αναμπέλωση σε μέρος όχι κατάλληλο για την καλλιέργεια αμπελιού κοντά  στη  λίμνη στη θέση Νέα Αμπέλια. Εκεί, όμως, τα σταφύλια δεν  γλύκαιναν δεν ανέβαζαν ζάχαρα και σιγά -σιγά  η αμπελοκαλλιέργεια  εγκαταλείφτηκε στο χωριό μας. 

Όμβρια Γη - Οίνος με βάθος και ψυχή

Το 1994 ο συγχωριανός μας Μάκης  Μπεκρής ξεκίνησε και φύτεψε ένα αμπέλι κοντά στον τόπο, που είχαν τα αμπέλια παλιά.  Και είχε επιτυχία η επιλογή του τόπου.

Τα  κλήματα με ελληνικές  και ξένες  ποικιλίες ήταν εύρωστες  δεν ήταν ευάλωτες  σε  ασθένειες  λόγω  της θέσης του αμπελιού. Δεν είχε υγρασία, είχε ηλιοφάνεια όλη τη μέρα το χώμα ήταν στραγγερό και ελαφρύ.

Έτσι,  ξεκίνησε η  παραγωγή  κρασιού  ερασιτεχνικά αλλά  με  γνώσεις,  που  προέκυψαν με διάβασμα και συμβουλές από ανθρώπους που γνώριζαν.

Το οινοποιείο Όμβρια Γη

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ο χώρος που γινόταν η οινοποίηση και έτσι ένα μικρό οικογενειακό  οινοποιείο στην  Ομβριακή, ήταν γεγονός. Τον  Οκτώβριο του 2020 το οινοποιείο αδειοδοτήθηκε και  λειτουργεί νόμιμα οινοποιώντας την  παραγωγή, που προκύπτει από το αμπέλι της οικογένειας. 

Όμβρια Γη - Οίνος με βάθος και ψυχή

Το 2004 προστέθηκε  στο οινοποιείο  χώρος  όπου αποστάζονται  τα  στέμφυλα   που  προκύπτουν  από  την   οινοποίηση  των  σταφυλιών  για  να  φτιαχτεί  το   τσίπουρο

Εκεί  αποστάζουν  και  άλλοι  αμπελουργοί  και   παράγουν  το  τσιπουράκι  τους.

Η αγάπη έγινε πάθος για κρασί με βάθος και ψυχή ώστε να αντέχει στο χρόνο!

Στο Οινοποιείο "Όμβρια Γη" του Μάκη Μπεκρή θα βρείτε:

- Ερυθρό Οίνο: 75% Cabernet και 25% Merlot
- Ροζέ Οίνο: Μοσχοφίλερο και Μοσχάτο
- Λευκό Οίνο: Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Chardonnay και Ροδίτη.
  • Τσίπουρο αυθεντικό ρουμελιώτικο, αλλά και πεπαλαιωμένο τσίπουρο σε μοναδικής αισθητικής συσκευασία για το τραπέζι σας, αλλά και για δώρο.
Όμβρια Γη - Οίνος με βάθος και ψυχή

Για να παραγγείλετε το κρασί σας ή και τσίπουρο από το Οινοποιείο του Μάκη Μπεκρή "Όμβρια Γη" πατήστε εδώ.

Κοινοποίηση

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr