Ο Μητροπολίτης Συμεών στον Άγιο Αθανάσιο Ομβριακής

Κοινοποίηση

Τα εγκαίνια του νέου Αρχονταρικιού στην Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Ομβριακής τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμέων, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, παρουσία του Αγίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος, Αρχιμανδρίτη π. Γερμανού Γιαντσίδη,  αγίων πατέρων της περιοχής του Δομοκού και στενών συνεργατών του από την Διοίκηση της Μητροπόλεως, των Αρχών του τόπου και πιστών.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Τσαλαφούτας, Γεώργιος Λελεντζής, Λαϊνάς Ανδρέας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητος Ομβριακής κ. Ηλίας Ντελλής, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, φορέων και συλλόγων του τόπου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Γερόντισσα Μακαρία, που διακονεί το μοναστήρι με ευλάβεια, για τα ονομαστήριά της και σε όλους τους παρευρισκόμενους, καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, αισιοδοξία, ελπίδα και ενότητα.

Ο Μητροπολίτης Συμεών τόνισε την σπουδαιότητα έργων που αποτελούν «πνευματικές οάσεις μέσα στις δύσκολες καταστάσεις, που βιώνουμε και για ακόμη μία φορά απέστειλε μήνυμα ενότητας. Έχουμε ανάγκη από ήσυχα λιμανάκια».

Ακολούθως υπογράμμισε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, που βρίσκομαι για ακόμη μία φορά σε αυτόν εδώ τον χώρο της πνευματικής ανάπαυσης, στον χώρο της ζεστασιάς και της ξεκούρασης, για να εγκαινιάσουμε σήμερα έναν κόπο της Γερόντισσας Μακαρίας, αλλά και όλων σας. Γιατί στην ζωή μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κανένα καλό έργο δεν γίνεται μονάχα από έναν, αντίθετα το κακό γίνεται και από έναν. Το καλό είναι συνολική δουλειά, αποτέλεσμα κοινοτικού και εκκλησιαστικού ήθους. Εγκαινιάζουμε τον καρπό μιας ομαδικής εργασίας και ενός συλλογικού στόχου. Αυτός εδώ ο χώρος δημιουργήθηκε για αναπαύει τους πάντες. 

Την πραότητα και ταπεινότητα ζητά ο κουρασμένος άνθρωπος για να αναπαυτεί και την βρίσκει μόνο κοντά σε ταπεινούς και πράους ανθρώπους. 

Έχουμε χορτάσει στη ζωή μας από θόρυβο, ένταση, από μικρότητες και θυμό. Έχουμε πολλή ανάγκη από απάνεμα λιμανάκια και γαλήνιες θάλασσες, όπως είναι οι Ιερές Μονές μας. Έτσι βλέπω αυτόν τον χώρο και έτσι θέλω να είναι και οι 22 στελεχωμένες Μονές της Μητροπόλεως, αλλά και οι άλλες 3 που αυτήν την πρόσφατη περίοδο επανδρώνονται».

Μετά την σύντομη μεθέορτη λιτανεία, τελέσθηκε ο Αγιασμός των Εγκαινίων και η ευλογία της Βασιλόπιτας για το νέο έτος 2022.

Ακολουθήστε μας και στο κανάλι του χωριού μας στο You Tube πατώντας εδώ.

Κοινοποίηση

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr