Μία σπουδαία γιορτή για τα παιδιά της Ομβριακής

Κοινοποίηση

Μία σπουδαία γιορτή για τα παιδιά πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στην πλατεία της Ομβριακής. Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου χάρισε χαμόγελα στους μικρούς κατοίκους του χωριού μας. Ας δούμε όμως, πως ξεκίνησε και πως εξελίχθηκε η γιορτινή βραδιά στην Ομβριακή.

Προσέλευση μικρών και μεγάλων

Ο Σύλλογος Γυναικών Ομβριακής πρόσφερε στα παιδιά ζεστή σοκολάτα, γλυκά και σνακς. Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Λαϊνάς και ο πρόεδρος της κοινότητας Ηλίας Ντελής πρόσφεραν τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Η μοναχή Μακαρία συνέβαλε κι αυτή στη γιορτή για τα παιδιά έχοντας ετοιμάσει το καθιερωμένο των ημερών Χριστόψωμο, που προσφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Ομβριακής πρόσφερε στα παιδιά face painting και η Λένα Ζάντζα φρόντισε να δημιουργήσει στα πρόσωπα των παιδιών τις πιο όμορφες ζωγραφιές.

Μία σπουδαία γιορτή για τα παιδιά της Ομβριακής
Η Λένα Ζάντζα επί τω έργω

Ο δάσκαλος μουσικής στο ΚΔΑΠ Ομβριακής, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, πρόθυμος να συνεισφέρει κι αυτός στη γιορτή, συνόδεψε τα παιδιά με το βιολί στα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες γέμισαν την πλατεία της Ομβριακής και οι φωνές των παιδιών ενώθηκαν και έφτασαν σε όλο το χωριό.

Μία σπουδαία γιορτή για τα παιδιά της Ομβριακής
Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης συνοδεύει τα παιδιά στα κάλαντα

Οι γυναίκες του Συλλόγου της Ομβριακής, παρόλο το κρύο, οι ίδιες πρόσφεραν στα παιδιά τα τα κεράσματα. Ακούραστα προσφέρουν στο χωριό όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας σημαντικό έργο, αλλά και παραδίδοντας έμπρακτα μαθήματα αλτρουϊσμού και ενσυναίσθησης στις νεότερες γενιές.

Μία σπουδαία γιορτή για τα παιδιά της Ομβριακής
Οι Γυναίκες του Συλλόγου (από αριστερά) Αικατερίνη Νούκου, Καλιρρόη Παπαχρήστου, Μαρία Θανασιά, Άννα Λύτρα

Η φετινή γιορτή της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ομβριακή τα είχε όλα και κυρίως είχε χαρακτήρα ενωτικό. Κάποιος έφερε ένα ηχείο, κάποιοι έβαλαν λίγα χρήματα, κάποιος φρόντισε για τη μουσική, κάποιος διασκέδασε τα παιδιά και κάποιοι άλλοι φωτογράφισαν την εκδήλωση για να έχουμε εμείς το υλικό και να το μοιραστούμε μαζί σας. Για το λόγο αυτό και ευχαριστούμε τον Χρήστο Χαλβαντζή και την Ιωάννα Ματσαδέ που φρόντισαν να μας δώσουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video από την εκδήλωση.

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η Ομβριακή έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα αγάπης, ενότητας και συνεργασίας αυτά τα Χριστούγεννα, το οποίο συνάδει με τις αρχές και τις αξίες του τόπου μας. Οι προετοιμασίες για αυτή τη μεγάλη γιορτή διήρκησαν μόνο μερικές μέρες και αυτό, ίσως να αποδεικνύει ότι ο χρόνος είναι σχετικός όταν το αίσθημα της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας των πολλών είναι ισχυρό.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας!

Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!

Κοινοποίηση

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr