Κτηνοτροφικά φυτά για ζωοτροφές

Κοινοποίηση

Η καλλιέργεια και παραγωγή κτηνοτροφικών φυτών για ζωοτροφές είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του πρωτογενούς τομέα, που καθιστούν την τοπική γεωργική δραστηριότητα βιώσιμη.

Η απόφαση νέων αγροτών της Ομβριακής να ασχοληθούν με την καλλιέργεια ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών σε συνδυασμό με την επιλογή των κτηνοτρόφων να αντικαταστήσουν στη διατροφή των ζώων τους, την εισαγόμενη μεταλλαγμένη σόγια, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς.

Στην παραγωγή και εμπορεία ζωοτροφών δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια ο παραγωγός Γιώργος Μαργαριτόπουλος, έχοντας την παραγωγική και μεταποιητική έδρα στην Ομβριακή, ενώ διανέμει κτηνοτροφικά φυτά βοσκής σε όλη την Ελλάδα.

Παραγωγή και εμπόριο κτηνοτροφικών φυτών - σπόρων ένα αγροτικό success story

Ο Γιώργος Μαργαριτόπουλος από την Ομβριακή έχει δημιουργήσει μία μικρή ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής, μορφοποίησης,  δεματοποίησης, συμπίεσης και αποθήκευσης αγροτικών προϊόντων για ζωοτροφές όπως σανό μηδικής (τριφύλλι) , αχυροκρίθαρο, αχυροσίταρο, σανοβρώμη, καρπό βρώμης, καρπό κριθαριού και καρπό σιταριού.

Κτηνοτροφικά φυτά βοσκής και η καταλληλότητά τους

Μηδική- τριφύλλι

Η μηδική (επιστημονική ονομασία Medicago sativa) ή πολυετές τριφύλλι είναι το σημαντικότερο κτηνοτροφικό φυτό  στον κόσμο. Ιδανική τροφή για βόσκηση αλόγων, προβάτων, αιγών, χοίρων, κοτόπουλων και αγελάδων γαλακτοπαραγωγής. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως σανό, ενσίρωμα.

Η μηδική(τριφύλλι) περιέχει υψηλά επίπεδα πολλών βασικών βιταμινών, όπως Α, Β, D, E, K και είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία.

Άχυρο από σιτάρι

Το άχυρο σίτου περιέχει πάρα πολλές φυτικές ίνες , είναι χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά και υποβοηθάει στη χώνεψη των ζώων η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη τους. Ιδανικό για τη βόσκηση αιγοπροβάτων, αγελάδων και μοσχαριών.

Επιπλέον οι αχυρόμπαλες χρησιμοποιούνται για στρώσιμο στο δάπεδο ώστε να απορροφούν την υγρασία, προσφέροντας στα ζώα ζεστασιά.

Άχυρο από κριθάρι

Το κριθάρι είναι μία τροφή για τα αγροτικά ζώα πλούσια σε πρωτεϊνες, βιταμίνη Β1, λίπη και έλαια. Περιέχει ελάχιστες φυτικές ίνες και πολλούς υδατάνθρακες (άμυλο). Επίσης έχει μικρή ποσότητα ασβεστίου και είναι αρκετά παχυντική τροφή.

Σανό βρώμης

Η σανοβρώμη είναι τροφή πλούσια σε πρωτεϊνες, βιταμίνη Β1, λίπη, έλαια και φυτικές ίνες. Απελευθερώνει γρήγορα την ενέργεια του ζώου και γι’αυτό είναι ιδανική  τροφή αγωνιστικών αλόγων (άλογα ιπποδρόμου).

Ζωοτροφές χονδρική

Με σκληρή δουλειά, μεράκι και συνέπεια ο Γιώργος Μαργαριτόπουλος κατάφερε να επεκτείνει τις συνεργασίες του στη χονδρική πώληση ζωοτροφών σε όλη την Ελλάδα. Όπως αναφέρει ο ίδιος «συγκριτικό πλεονέκτημα για τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους κτηνοτρόφους, που συνεργάζομαι, υπήρξε η εγγύηση άριστης ποιότητας κτηνοτροφικών προϊόντων και η άμεση παράδοση ζωοτροφών στο σημείο που ο πελάτης επιθυμεί».

Κτηνοτροφικά φυτά για ζωοτροφές

Μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες στην Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία κ.α. προμηθεύονται τις ζωοτροφές τους από την Ομβριακή.

Η παράδοση ζωοτροφών γίνεται είτε σε μπάλες, είτε σε καρπό σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στις δυσπρόσιτες νησιώτικες περιοχές με ιδία μέσα του Γιώργου Μαργαριτόπουλου.

Αν είστε επαγγελματίας εκτροφέας ή ερασιτέχνης εκτροφέας μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προμήθεια ζωοτροφών σε τριφύλλι, βρώμη, σιτάρι, κριθάρι στην ιστοσελίδα zootrofi.gr

Κοινοποίηση

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr