Καλό Πάσχα!

Κοινοποίηση

Πάσχα από το Παλιόκαστρο Ομβριακής παρατηρώντας τούτον τον ευλογημένο τόπο από ψηλά...

Καλό Πάσχα!

Καθώς κοιτάς από ψηλά αναγνωρίζεις την ομορφιά στο καθετί που υπάρχει και βρίσκεται εκεί για να εξυπηρετήσει το κοινό καλό και να στηρίξει τις προσπάθειες που ο καθένας καταβάλλει καθημερινά για το καλύτερο που μπορεί.

Καθώς κοιτάς από ψηλά συνειδητοποιείς ότι η ευτυχία βρίσκεται στα απλά και τα καθημερινά, στα οποία έχουμε όλοι μας δικαίωμα όπως στην υγεία, την εργασία, την εκπαίδευση, την τροφή, την κατοικία, αλλά και σε μία λειτουργική καθημερινότητα. Και για όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες δομές και διαδικασίες, η αξιοποίηση των οποίων θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα.

Καθώς κοιτάς από ψηλά αναλογίζεσαι πόσα πράγματα έγιναν και πόσα ακόμα μπορούν να γίνουν μέσα από την ενότητα, ενθυμούμενος την μακρά ιστορία του τόπου μας, που αναφέρεται στην πρόθεση της Ιεράς Μονής Ρεντίνας, στα φύλλα 12α, 12β, 13α και 13β και δείχνει ότι η Ομβριακή προϋπήρχε του 1640. Οι φιλόξενοι κάτοικοι της Ομβριακής υπήρξαν καταδεχτικοί, υποστηρικτικοί αλλά και πρωτοπόροι σε ιδέες και δράσεις αγωνιζόμενοι για την ελευθερία αλλά και την ενότητα του χωριού μας με πληθυσμιακές ομάδες που εγκαταστάθηκαν αργότερα στο χωριό, όπως έγινε με τους Σαρακατσαναίους τη δεκαετία του 1950, αλλά και στα σύγχρονα χρόνια με οικονομικούς μεταναστάτες γειτονικών κρατών.

Καλό Πάσχα!

Καθώς κοιτάς από ψηλά το πανέμορφο χωριό μας αντιλαμβάνεσαι πως αυτός ο τόπος ίσως είναι ο καιρός να αναδείξει την ιστορία του, την αλήθεια του, την ουσία του μέσα από ένα αληθινό, έμπρακτο ενδιαφέρον με υλοποιήσιμους στόχους, που εστιάζει στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του, αλλά και των επισκεπτών με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών.

Η διαχρονική πορεία του τόπου μας και η ενότητα του χωριού μας μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για σημαντικά επιτεύγματα. Η Ομβριακή περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να γίνει και πάλι, αυτό που ήταν από πάντα. Πρωτοπόρος με ουσία!

Μέρες που είναι και με τη σκέψη ότι όλα συμβαίνουν για το ευρύτερο καλό ας αναλογιστούμε, αν και πως, μπορούμε να βοηθήσουμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο στη δική του Ανάσταση.

Καλό Πάσχα σε όλους τους Ομβριακίτες σε κάθε σημείο της γης!

Το Φως της Ανάστασης να φωτίζει κάθε προσπάθεια και κάθε επίτευγμα στις ζωές όλων σας!

omvriaki.gr

Κοινοποίηση

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr