"Γιορτή της Πίτας" από τον Σύλλογο Γυναικών Ομβριακής

Κοινοποίηση

Αν όχι, στην Ομβριακή η Γιορτή της Πίτας, στο χωριό με τις μερακλούδες νοικοκυρές, τότε που;

Κι αν όχι, από τις δραστήριες και προοδευτικές γυναίκες της Ομβριακής, τότε από ποιούς;

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 στην Ομβριακή, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ομβριακής, με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, θα ετοιμάσει παραδοσιακές πίτες της περιοχής, με κορυφαία τη χωριατική σπανακόπιτα, για να τις απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Οι γυναίκες της Ομβριακής, για την καθιερωμένη πλέον γιορτή, φτιάχνουν χωριατικές, λαχταριστές πίτες με μεράκι και με αγνά ντόπια υλικά και τις προσφέρουν δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες και συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Γιορτή Πίτας στην Ομβριακή

Από την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε η γιορτή, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που τελικά η “Γιορτή της Πίτας” έγινε παράδοση για το χωριό μας.

"Γιορτή της Πίτας" από τον Σύλλογο Γυναικών Ομβριακής

Οι γυναίκες της Ομβριακής, έχοντας ως στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας και την ανάδειξη των τοπικών μας εδεσμάτων, διοργανώνουν κάθε χρόνο τη μεγάλη αυτή "Γιορτή της Πίτας", συνδυάζοντας τα παραδοσιακά εδέσματα, με πολύ κέφι, μουσική και χορό.

Η Γιορτή θα ξεκινήσει από τις 21:30, στο Γυμνάσιο της Ομβριακής όπου οι Γυναίκες της Ομβριακής θα μοιράσουν στους παρευρεθέντες τις πατροπαράδοτες πίτες. Και όταν λέμε πατροπαράδοτες εννούμε πίτες με ανοιγμένο φύλλο στο χέρι, φρέσκα μυρωδικά και χωριάτικη φέτα.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα για τη στήριξη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ομβριακής, που επιτελεί σημαντικό έργο στο χωριό μας.

"Γιορτή της Πίτας" από τον Σύλλογο Γυναικών Ομβριακής

Η εκδήλωση θα συνεχισθεί  με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και γλέντι μέχρι πρωίας!

Αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα, την Ομβριακή είναι μία σπουδαία ευκαιρία να έρθετε στην Γιορτή της Πίτας για να γνωρίσετε το χωριό μας, να δοκιμάσετε παραδοσιακές πίτες και τοπικά εδέσματα, αλλά και να διασκεδάσετε με χορό και τραγούδι.

Σας περιμένουμε!

___________________

Δείτε στιγμιότυπα από την περυσινή προετοιμασία της εκδήλωσης στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί.

"Γιορτή της Πίτας" από τον Σύλλογο Γυναικών Ομβριακής

Κοινοποίηση

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr