Γιορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ομβριακή

Κοινοποίηση

Η Εκκλησία τιμά στις 26 Ιουλίου τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής.

Στην Ομβριακή γιορτάζει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Τσέρνη.

Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής χτίστηκε το 2005 με τη βοήθεια του Δήμου Ξυνιάδος, του Συλλόγου Γυναικών της Ομβριακής και τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού.

Κάθε χρόνο την παραμονή της εορτής το απόγευμα μετά τον Μέγα Πανηγυρικό, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ομβριακής προσφέρει στους προσκυνητές κέρασμα προβατίνας χάρη στην υποστήριξη των κτηνοτρόφων της Ομβριακής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 25 Ιουλίου 2023, μετά το Πανηγυρικό Εσπερινό και την αρτοκλασία, οι Γυναίκες της Ομβριακής θα κεράσουν τους παρευρισκόμενους πεντανόστιμη ψητή προβατίνα.

Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Τσέρνη είναι μία όαση δροσιάς και ανάπαυσης. Εξάλλου η Τσέρνη είναι το φυσικό «μπαλκόνι» της Ομβριακής με θέα προς τον Θεσσαλικό κάμπο.

Τα τελευταία χρόνια την Τσέρνη έχουν ανακλύψει οι ποδηλάτες από χώρες του εξωτερικού, παρόλο που βρίσκεται σε απομονωμένο σημείο βορειοδυτικά της Ομβριακής σε απόσταση 10 λεπτών από την κεντρική πλατεία του χωριού. 

Στους προτεινόμενους χάρτες ποδηλατικών διαδρομών στην Ελλάδα και στα forum των fun της ποδηλασίας, η Τσέρνη χαρακτηρίζεται ως ένα σημείο ξεκούρασης για όσους ταξίδευουν από Μετέωρα προς την Λαμία. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δείτε στιγμιότυπα από την Τσέρνη και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί.

Κοινοποίηση

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr