Ένας βοτανικός παράδεισος στην Ομβριακή

Κοινοποίηση

Ο Γιώργος Ζαβός και η οικογένειά του από το 1999 έχουν δημιουργήσει έναν βοτανικό παράδεισο στην Ομβριακή.

Χαμομήλι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού μελισσόχορτο, λεβάντα, ρίγανη, θρούμπι, μέντα, φλισκούνι, δεντρολίβανο, βαλεριάνα και άλλα βότανα που καλλιεργούνται στη γη της Ομβριακής, διατίθενται συσκευασμένα από το Βιολογικό Κτήμα Ζαβού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η φύση έχει σταθεί πολύ γενναιόδωρη στον τόπο μας, χαρίζοντάς του μία πλούσια γκάμα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Βότανα καλλιεργημένα βιολογικά σε ένα ορεινό κτήμα του Γιώργου Ζαβού σε υψόμετρο 640 μ., αλλά και αυτοφυή, συλλέγονται με το χέρι και με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην αδρανοποιούν την ανάπτυξη των φυτών.

Τα βότανα που καλλιεργούνται στην Ομβριακή από τον Γιώργο Ζαβό αναπτύσσονται με την όσο το δυνατόν μικρότερη ανθρώπινη παρέμβαση. Είναι ενδημικές  ποικιλίες, δηλαδή απόλυτα προσαρμοσμένα στο συγκεκριμένο μικρο-οικοσύστημα του εδάφους και γι' αυτό δεν έχουν ανάγκη από κανενός είδους βοήθεια και προστασία. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρησιμοποιείται κανένα λίπασμα ή φυτοφάρμακο.  

Το ενεργειακό τους αποτύπωμα στον πλανήτη είναι ελάχιστο, επειδή δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα, τόσο στην καλλιέργεια όσο και στη συγκομιδή τους.

Τα βότανα από το Βιολογικό Κτήμα Ζαβού πωλούνται συσκευασμένα και μπορείτε τηλεφωνικά να κάνετε τη δική σας παραγγελία.

Για επικοινωνία με τον Γιώργο Ζαβό μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2232 031453 και 6974 810122, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το blog που ο ίδιος διαθέτει πατώντας εδώ.

Κοινοποίηση

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr