Εγκαίνια του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» στην Ομβριακή

Κοινοποίηση

Μία μεγαλειώδης εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στο χωριό μας στο πλαίσιο των εγκαινίων για το παράρτημα του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στην Ομβριακή.

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών και με τη συνεργασία του Δήμου Δομοκού στο δημοτικό κτίριο του παλαιού Δήμου Ξυνιάδος θα στεγάζεται πλέον το νεοϊδρυθέν Παράρτημα του Ωδείου, το οποίο ήδη αριθμεί, 42 μαθητές παιδιά και ενήλικες!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης υπέγραψε χθες Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Δήμαρχο Δομοκού κ. Χαράλαμπο Λιόλιο παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανασίου Καρακάντζα και Περιβάλοντος κ. Ηλία Κυρμανίδη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλία Σανίδα, των Δημάρχων Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασίας Στιβάκτη και των λοιπών αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών και αστυνομικών  αρχών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Τα σημεία που αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικός κ. Στέλιος Πέτσας, τόνισε τη σημασία της δημόσιας εκπαίδευσης, ως του σημαντικότερου ανελκυστήρα ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας, και της ευρύτερης παιδείας στην καλλιέργεια των ανθρώπων και ιδίως των παιδιών μας.

Ο υπουργός κ. Στ. Πέτσας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στο γραφείο του, αποδεχόμενος με συγκίνηση και χαρά την πρόσκληση να παρευρίσκεται στα εγκαίνια του Ωδείου της Ομβριακής.

Εγκαίνια του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» στην Ομβριακή

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «ο Σεβασμιώτατος με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό μου ανήγγειλε στο γραφείο μου στο Υπουργείο, όταν ήλθε και με επισκέφθηκε, ότι τα παιδιά της Ομβριακής κέρδισαν στον μαθητικό διαγωνισμό της Ιεράς Μητροπόλεως και το έπαθλό τους ήταν υποτροφίες για μουσικές σπουδές στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Από την πρώτη στιγμή, με πολλή συγκίνηση δέχθηκα την πρόσκληση να είμαι σήμερα εδώ, κοντά σας, στο χωριό μου και να συμμετάσχω κι εγώ σε αυτό το γεγονός. Σας ευχαριστούμε πολύ Σεβασμιώτατε γι’ αυτή την πρωτοβουλία.

Η δημόσια εκπαίδευση και η δημόσια παιδεία είναι δύο επενδύσεις που έρχονται να αποδείξουν στο χωριό μας ότι υπάρχει μεγάλη ελπίδα. Η δημόσια εκπαίδευση είναι ο ανελκυστήρας που μας ανεβάζει ψηλά και η δημόσια παιδεία είναι το παράθυρο που φωτίζει το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον της πατρίδος μας.

 Και πάλι θερμά συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο και ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτή την ευκαιρία, η οποία είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα αποφέρει καρπούς».

Εγκαίνια του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» στην Ομβριακή

Η αναφορά του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών στην «άυλη επένδυση».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον λόγο του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «άϋλη επένδυση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, της παιδείας και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της νέας γενιάς.

«Πριν από δυο χρόνια, όταν ανέλαβα την διακονία μου στην Φθιώτιδα, απηύθυνα κάλεσμα συνεργασίας προς όλους με κοινό στόχο την πρόοδο του τόπου μας και την υπηρεσία του λαού μας με προτεραιότητα τη νεότητα και την οικογένεια. Αυτό το κάλεσμα, αυτό το τόλμημα, αυτή η κίνηση προς την κοινωνία και τον λαό μας, φέρνει καρποφορία διότι η συνεργασία και η συνδιακονία προσελκύει την Χάρη του Θεού στα έργα μας και αυτά φέρουν καρπό πολύ. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Δομοκού, που ανταποκρίθηκε και αυτός στο κάλεσμα μου και υλοποιούμε, σε μηδενικό χρόνο, με θαυμαστή ανταπόκριση και αποδοχή από την κοινωνία, αυτό το έργο πολιτισμού και προσφοράς για τον τόπο. Ευχαριστώ τον συμπατριώτη και καθύλην αρμόδιο Υπουργό των Αυτοδιοικητικών, κ. Στέλιο Πέτσα, που με την παρουσία του σήμερα, αλλά και με την μοναδική συναντίληψη και άριστη μεταξύ μας χημεία επιβεβαιώνει ότι Εκκλησία και Αυτοδιοίκηση στη διακονία των παιδιών μας είναι έκφραση και της δικής του αντίληψης για την συνεργασία των θεσμών στην υπηρεσία του κοινού καλού. Το έργο που ξεκινά σήμερα αναβαθμίζει τον τόπο. Μαζί με τα τρία μοναστήρια του Δήμου, με τους νέους ιερείς, με την δημιουργία νέων κοινωνικών δομών και με το Ωδείο αυτό η Εκκλησία δηλώνει πρωταγωνίστρια στην διακονία του λαού και του Δήμου Δομοκού», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Πνοή για το Δήμο Δομοκού χαρακτήρισε τη λειτουργία του Ωδείου ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χ. Λιόλιος.

Ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Το Παράρτημα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ομβριακή είναι ένα έργο εκκλησιαστικό, εκπαιδευτικό, συμβολικό και αποκεντρωτικό, το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποίησε άμεσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, δίνοντας πνοή στο Δήμο μας.

Εκ μέρους του Δήμου Δομοκού ένα μεγάλο ευχαριστώ, Σεβασμιώτατε, γιατί το όραμά σας, πραγματικά δείχνει την αξία της καρδιάς σας και του οράματός σας για το μέλλον του τόπου μας».

Για τις δράσεις του Μητροπολίτη κ.κ. Συμεών μίλησε ο Περιρειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φ. Σπανός

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός χαιρετίζοντας με την σειρά του την τελετή των εγκαινίων σημείωσε:

«Οι δράσεις του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών μας ενθουσιάζουν αλλά δεν μας εκπλήσσουν πλέον,  γιατί είναι πολλές και καθημερινές. Καλή επιτυχία στο έργο του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως και σε αυτό το κομμάτι του Νομού μας. Επιτυχία είναι να κρατάμε τα παιδιά μας στον τόπο μας και με την δημιουργία αυτού του Παραρτήματος αυτό το πετυχαίνουμε».

Μετά την αποκάλυψη της σχετικής πλάκας από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και συγχωριανό μας κ. Στέλιο Πέτσα και την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού, ο Διευθυντής του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ παρουσίασε τα τμήματα του Παραρτήματος, τους καθηγητές, το πρόγραμμα σπουδών και τις δυνατότητες που διανοίγονται για γονείς και παιδιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με υπέροχα τραγούδια από μουσικούς, όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί. Ο Μητροπολίτης κ.κ. Συμεών κάθησε δίπλα στα παιδιά που βρισκόταν στην εξέδρα της εκδήλωσης και διασκέδασε μαζί τους.

Κοινοποίηση

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr