Αγρυπνία στον Άγιο Γεώργιο Ομβριακής

Κοινοποίηση

Αγρυπνία για την Θεομητορική εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00μ.μ..

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία για το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας.

Λίγες ημέρες μετα την έναρξη του εκκλησιαστικού έτους, την 8η Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας πανηγυρίζει «το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας».

Για το γεγονός αυτό τα Ευαγγέλια σιγούν. Η ίδια άλλωστε σιγή απλώνεται γύρω από το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της Θεοτόκου. Ελάχιστοι είναι και οι λόγοι της, που διεσώθηκαν.

Αρκεί νά σημειωθεί, ότι η προτροπή πρός τους υπηρέτες κατα το θαύμα εν Κανά της Γαλιλαίας «ό,τι άν λέγῃ (ο Χριστός) ὑμῖν, ποιήσατε» (Ιω. 2, 5) είναι οι τελευταίοι της λόγοι, που αναφέρουν τα Ευαγγέλια. Από τότε (το θαύμα έγινε στις αρχές του πρώτου έτους της δημοσίας δράσεως του Κυρίου) και στο εξής η Θεοτόκος παρακολούθησε με σιωπή την δράσι του Υιού της και σιωπηλή έπνιξε τον πόνο της κάτω από τον Σταυρό Του.

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας στον Άγιο Γεώργιο Ομβριακής θα τεθούν σε προσκύνηση Ιερά Λείψανα και κειμήλια που φυλάσσονται στην Ομβριακή, καθώς και η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Ελευθερώτριας προς Αγιασμό των πιστών.

Κοινοποίηση

Copyright 2024 All rights reserved |
Κατασκευή ιστοσελίδας Bluemind.gr